
مهاجرت به ترکیه امروزه به یکی از اهداف محبوب برای ایرانیان تبدیل شده است ، کشوری فراقارهای در اوراسیا که توسط دریا های آزاد و کوه های بلند احاطه شده است و همین امر باعث شده این کشور دارای آب و هوای مدیترانه ای باشد ، همچنین کشور ترکیه از شرق با کشورهای ایران ، جمهوری آذربایجان ، ارمنستان و گرجستان ؛ از جنوب شرقی با عراق و سوریه ؛ و از شمال غربی با بلغارستان و یونان همسایه است.
مهاجرت به ترکیه می تواند علل گوناگونی داشته باشد ، برخی برای تحصیل ، برخی برای کار و برخی دیگر برای سرمایه گذاری مانند خرید خانه در ترکیه به این کشور مهاجرت می کنند چرا که اخذ اقامت ترکیه به نسبت کشور های اروپایی و آمریکایی ساده تر است ، همچنین یکی از مزیت های طلایی برای ایرانیان این است که شهروندان ایرانی نیازی به اخذ ویزا برای سفر به ترکیه ندارند.
در رابطه با مسئله مهاجرت به ترکیه سوالات زیادی وجود دارد که کارشناسان در این مقاله به تمامی آنها پاسخ می دهند ؛ از جمله نکاتی که باید قبل از مهاجرت به آن توجه کنید ، بررسی شرایط اقتصادی ، کاری ، سیاسی و آموزشی کشور مقصد است.
مهاجرت به ترکیه از طریق کار چگونه است؟
مهاجرت به ترکیه از طریق کار یکی از روش هایی است که متقاضیان زیادی دارد ، باید در نظر داشت که نرخ بیکاری در کشور ترکیه نزدیک به 14 درصد است که این عدد نشان دهنده مازاد نیروی کار و کمبود فرصت های شغلی در کشور ترکیه است.
افراد 4 نوع ویزا را میتوانند دریافت کنند که در ادامه به آنها میپردازیم :
- ویزای کار موقت : مدت اعتبار اجازه کار موقت در ترکیه یک سال است و برای کار در محل کار مشخص و حرفه خاص صادر می گردد ؛ پس از اتمام یک سال ، اجازه کار برای همان شغل و محل کار و در صورت توافق کارفرما و کارمند ، اجازه کار تا 3 سال دیگر تمدید می شود و پس از اتمام این دوره ، مجوز تا 6 سال دیگر با توافق طرفین قابل تمدید می باشد.
- ویزای کار نامحدود : این نوع ویزا شامل حال کسانی می شود که به مدت 8 سال در کشور ترکیه اقامت داشته و یا به مدت 6 سال به صورت کامل یعنی بدون رفت و آمد در کشورترکیه حضور داشته اند.
- ویزای کار مستقل :این ویزای 3ساله به متقاضیانی که به مدت حداقل 5 سال در این کشور بصورت قانونی و بدون وقفه زندگی کرده اند، تعلق می گیرد و قابل تمدید می باشد.
- ویزای کار استثنایی : این ویزا شامل چند دسته از افراد میشود که شامل موارد زیر است:
متقاضیان عضو اتحادیه اروپا که با اهداف خاصی همچون ورزشی ، هنری و …. به ترکیه مهاجرت کرده اند.
متقاضیانی که در ترکیه تحصیل کرده اند یا افراد خارجی که در این کشور متولد شده اند.
متقاضیانی که در ترکیه ازدواج نموده اند یا ملک خریده اند و به صورت بلند مدت در ترکیه زندگی می کنند.
مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری
مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری راهیست که منجر به اخذ پاسپورت این کشور میشود و می تواند برای فرد و خانواده وی مزایایی در بر داشته باشد که از جمله آنان می توان موارد زیر را نام برد :
امکان سفر به 148 کشور دنیا بدون نیاز به ویزا.
عدم شرط حضور در ترکیه.
پاسپورت با اعتبار ده ساله با قابلیت تمدید مادام العمر.
خدمات درمانی رایگان.
امکان حفظ تابعیت قبلی.
خدمت سربازی برای دارندگان تابعیت از این روش اجباری نمی باشد.
امکان تحصیلات رایگان.
امکان سفر بدون ویزا به کشورهای عضو اتحادیه اروپا و حوزه شنگن.
انواع روش های سرمایه گذاری در ترکیه
خرید ملک در ترکیه : حداقل سرمایه لازم 250 هزار دلار می باشد و به مدت سه سال ملک خریداری شده را نباید فروخت اما امکان سرمایه گذاری در پروژه هایی خاص با مبلغ 150 هزار دلار نیز فراهم است.

سپرده بانکی : حداقل مبلغ 500 هزار دلار به سپرده گذاری در بانک های ترکیه پرداخت میشود که باید حداقل به مدت 3 سال در بانک باقی بماند.
خرید سهام : حداقل سرمایه مبلغ 500 هزار دلار است که می بایست سهام خریداری کنید و به مدت 3 سال نگهداری نماید همچنین سرمایه گذاری باید توسط وزارت صنایع و فناوری ترکیه تایید شود.
خرید اوراق قرضه دولتی : حداقل سرمایه گذاری 500 هزار دلار می باشد و اوراق قرضه را نباید به مدت 3 سال فروخت همچنین سرمایه گذاری باید توسط وزارت خزانه داری و دارایی ترکیه تایید شود.
کارآفرینی و ثبت شرکت : . سرمایه اولیه می بایست حداقل 2,600 دلار باشد و کارفرما استخدام 50 شهروند ترکیه ای را در برنامه خود جای دهد و بیزینس پلن وی به تایید وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه برسد.
مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل
دانشجویان می توانند با اخذ پذیرش تحصیلی در تمامی مقاطع از دانشگاه های دولتی یا آزاد ترکیه ، برای تحصیل به این کشور مهاجرت نمایند ، متقاضیان قبل از اخذ پذیرش از دانشگاه های دولتی باید در آزمون های Yos یا Sat شرکت کرده و نمره قبولی کسب نمایند ؛ البته برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد باید در آزمون ورودی آلس شرکت کرد.
از مزیت های تحصیل در ترکیه امکان تحصیل به دو زبان ترکی و انگلیسی در تمامی مقاطع بدون ارائه مدرک زبان و در نظر گرفتن سن متقاضی میتوان اشاره کرد همچنین دانشگاه های آزاد امکان پذیرش بدون آزمون ورودی را فراهم کرده اند هرچند که شهریه این دانشگاه ها نسبت به دانشگاه دولتی گرانتر است اما درصورت بالا بودن معدل ، دانشجویان میتوانند از تخفیف شهریه 50 درصدی استفاده کنند ، قابل ذکر است که هر دو دسته از دانشگاه ها مورد تایید ایران میباشند و دانشجویان پس از فارغ التحصیلی میتوانند در این کشور مشغول به کار شده و اقامت ترکیه را اخذ نمایند.
مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج
از دیگر راه های اخذ اقامت ترکیه ، ازدواج با شهروندان ترکیه ای است البته اثبات صوری نبودن ازدواج با شهروندان ترکیه ای کمی دشوار می باشد و فرد باید چند سال را با همسر ترکیه ای خود زندگی کند تا بتوانید اقامت دائم این کشور را اخذ نماید.
مهاجرت به ترکیه از طریق تولد
سیستم تولد در کشور ترکیه بر اساس خون است یعنی یکی از والدین کودک متولد شده در کشور باید شهروند ترکیه باشد تا فرزند متولد شده نیز بتواند تابعیت را اخذ نماید و نوزاد از بدو تولد بهعنوان شهروند ترکیه به رسمیت شناخته شود حتی اگر در خارج از خاک ترکیه متولد شده باشد.
اما اگر والدین نوزادی که در خاک ترکیه متولد شده هیچکدام شهروند ترکیه نباشند والدین کودک لازم است مراحلی قانونی طی کنند تا فرزند آنها بتواند تابعیت ترکیه را کسب کند ، مراحل بدین صورت است که والدین باید حداکثر تایک ماه پس از تولد نوزاد ، به اداره امور جمعیت و ثبتاحوال ترکیه و اداره مهاجرت استان محل اقامت مراجعه نموده و تولد فرزند خود را به ثبت برسانند پس از آن کشور ترکیه پس از گذشت 6 ماه ، گواهی تولد برای نوزاد صادر میکند که بدین واسطه نوزاد اجازه اقامت در کشور ترکیه را به دست میآورد ، والدین پس از صدور گواهی تولد نوزاد موظف هستند وضعیت اقامت خود را نیز در کشور ترکیه مشخص کنند تا بتوانند بهصورت قانونی در ترکیه زندگی کنند ؛ در این حالت نوزادی که در خاک ترکیه متولد میشود اقامت ترکیه را به دست میآورد اما برای اخذ تابعیت ترکیه لازم است پس از رسیدن به سن قانونی نسبت به اخذ تابعیت و شناسنامه ترکیهای اقدام کند ، بدین منظور لازم است که :
- پیش از درخواست به مدت 5 سال در خاک ترکیه اقامت داشته باشد.
- ثابت کند که قصد اقامت در کشور ترکیه را دارد.
- به زبان ترکی مسلط باشد.
- درآمد کافی داشته باشد.
- امنیت ملی ترکیه را تهدید نکند.
- مهاجرت به ترکیه از طریق پناهندگی
با توجه به وجود مرز مشترک بین ایران و ترکیه بیشتر پناهجویان ایرانی این کشور را برای پناهندگی انتخاب می کنند ، متقاضیانی که قصد پناهندگی در ترکیه را دارند باید به این نکته توجه داشته باشند به علت بالا بودن تقاضای پناهندگی ، اکثر درخواست ها رد می شود اما بطور کلی افرادی که می خواهند مهاجرت به ترکیه از طریق پناهندگی داشته باشند باید به سفیر ترکیه ای اثبات کنند که در کشور مبدا امنیت و مقامات نیز اطلاعاتی در مورد دلایل متقاضیان برای ترک کشور مبدا محل اقامت دائمی سابق را دریافت می کنند.
طور کلی دولت ترکیه پناهندگی را به 2 روش سیاسی و اقتصادی می پذیرد که تعریف هر کدام از این موارد عبارتند از :
پناهندگی سیاسی : فرد مسئله سیاسی با حاکمیت کشور متبوع خود پیدا کرده است.
پناهندگی به روش اقتصادی : فرد برای داشتن آینده مالی بهتر تصمیم به ترک مملکت خود گرفته.
پناهندگی مسیری بسیار پر خطر می باشد و با در نظر گرفتن معایب این روش و خطراتی که شخص در طول روند با آن ها مواجه می شود اصلا انجام این کار توصیه نمی شود ، برخی از خطرات پناهندگی موارد زیر می باشد :رسیدن به کشور مقصد به صورت قاچاق و احتمال از بین رفتن سرمایه.
خطراتی زیادی که در سفر قاچاقی امکان پذیر است.
امکان رد شدن پرونده که این موضوع موجب اخراج شدن و دیپورت از کشور و عدم امکان مهاجرت حتی قانونی در آینده خواهد شد.
زندگی در کمپ ها به مدت طولانی که شرایط مناسب زندگی ندارند.
عدم دریافت برخی امتیازات اقامتی نظیر کار و تحصیل تا مدت مشخص.
برخورد بسیار نامناسب افراد بومی با پناهندگانی که غیر قانونی اقامت دریافت کرده اند.
بهترین شهرهای ترکیه
ترکیه کشوری است که موقعیت جغرافیایی منحصر به فردی دارد و بخشی از آن در اروپا و بخشی در آسیا قرار دارد در ادامه بهترین شهر های این کشور را که برای اقامت دائم و زندگی در ترکیه معرفی کنیم :
شهر استانبول ، شهر آنکارا ، شهر بورسا ، شهر مالاتیا ، شهر ازمیر ، شهر ساکاریا ، شهر موغلا ، شهر یالوا ، استان قوجا ایلی ، استان آیدین ، شهر مانسیا ، شهر قونیه ، اسکی شهر

مزایا و معایب مهاجرت به ترکیه
از آنجایی که روش های مهاجرت به کشور ترکیه برای افراد آسان می باشد ، تعداد متقاضیان مهاجرت به ترکیه روزانه در حال افزایش است ، همانطور که می دانید مهاجرت به کشور های خارجی مثل ترکیه مزایا و معایب منحصر به خود را داراست که ما می خواهیم در این قسمت به مزایا و معایب مهاجرت به ترکیه بپردازیم :
مزایای مهاجرت به ترکیه : یکی از مهم ترین مزایای مهاجرت به ترکیه برای متقاضیان ایرانی ، نزدیکی این کشور به ایران است که همین امر باعث شده در برخی از فرهنگ ها نیز با کشور ایران مشترک باشد ، دومین مزیت زندگی در ترکیه ، نزدیکی زبان ترکی به زبان ایرانیان است ، سومین مزیت وجود بخشی از این کشور در اروپا می باشد که برخی از افراد این احتمال را می دهند که ترکیه در آینده ای نزدیک عضوی از اتحادیه اروپا خواهد شد ، از دیگر مزایای مهاجرت به ترکیه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آب و هوای مناسب
- ارائه خدمات اجتماعی مقرون به صرفه
- قیمت مناسب خانه و ملک
- ارائه خدمات پزشکی ارزان
- قیمت مناسب خرید پوشاک در مراکز خرید
- محیطی مناسب برای گردشگری
- اخذ اقامت آسان نسبت به سایر کشور ها
- نرخ پایین مصرف الکل و مواد مخدر
معایب مهاجرت به ترکیه
نرخ بیکاری کشور ترکیه و نرخ تورم آن کمی بالاست به همین خاطر می توان گفت که اولین مشکل نبودن موقعیت و فرصت های شغلی برای متقاضیان می باشد ، از دیگر معایب این کشور برای متقاضیان این است که اگر قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی را به درستی رعایت نکنند با مشکلات زیادی روبرو خواهند شد ، یکی دیگر از معایب زندگی در ترکیه پایین بودن دستمزد کار و بالا بودن ساعت کاری در این کشور می باشد همچنین متقاضیان باید توجه داشته باشند که برای اقامت دائم در ترکیه باید به زبان ترکی مسلط باشند.
حال که روش ها و مزایا و معایب مهاجرت به ترکیه را بررسی کردیم اگر قصد کسب اطلاعات بیشتر و دقیق تر را دارید کافی است با موسسه مهاجرتی تماس حاصل نموده تا شرایط شما به طور تخصصی مورد بررسی قرار بگیرد و اطلاعات کافی و صحیحی از انواع روش های مهاجرت بدست آورید.